TYPE 1 DIABETES FONDS > SCHENKINGEN >

Algemene info | FOTO'S - VIDEO | Schenkingen | Wetenschappelijk rapport 2013 | Wetenschappelijk rapport 2014 | WETENSCHAPSDAG 15 september 2018 |De leerlingen van basisschool Heikant in Zele zamelen maar liefst 3357 euro in
voor Hippo & Friends Type 1 Diabetes Fonds!


Elk jaar organiseert basisschool Heikant een inzamelactie voor een specifiek goed doel. Directeur Peter Rupus wist ons te vertellen dat hij dit jaar een goed doel wou kiezen dat dichter aansluit bij de leefwereld van de leerlingen. Senne is een leerling op de school die zelf kampt met type 1 diabetes en daarom werd er beslist om dit jaar Hippo & Friends te steunen. Prof. Dr. Chantal Mathieu en Mevr Eva van Dooren, diabeteseducator, kwamen een toelichting geven op de school over wat type 1 diabetes precies is. Vervolgens gingen de leerlingen zelf aan de slag. De kleuters verkochten zelfgemaakte soep en de leerlingen van het lager onderwijs organiseerden een sponsorwandeling. Hartelijk bedankt allemaal!!

  UP WITH PEOPLE SCHENKT 5000 EURO 

voor het Hippo & Friends Type 1 Diabetes Fonds


VAN HARTE DANK !!!
Hierna een kort verslag van een geslaagde avond : 
Op 28 mei mocht ik als patiënte mee met Prof. Dr. Chantal Mathieu en Dr. Lut Overbergh naar de Limburghal in Genk voor een optreden van Up With People, The Journey. De opbrengst van deze show gaat naar verschillende goede doelen waaronder Hippo & Friends Type I Diabetes Fonds , gesponsord door oa. Deliva.
Het was een inspirerende show waarbij 100 jongeren uit 20 verschillende landen samenkomen op een podium met medleys van populaire muziek, internationale muziek en originele Up With People's muziek. The Journey nam ons mee op een reis rond de wereld van de jaren 60 tot nu.
De sfeer zat er al goed in van voor de show begon, de jongeren van Up With People mengden zich met de toeschouwers en sponsors bij een hapje en een drankje; zo konden we kennismaken met bepaalde leden voor de uiteindelijke show begon. Het enthousiasme was alom tegenwoordig bij de leden alsook bij de toeschouwers. De sfeer was enorm. Voor mij was de avond echt geslaagd, ik heb er echt van genoten.

Deze geslaagde show leverde een mooi bedrag van rond de 5000€ op voor het Hippo & Friends Type 1 Diabetes Fonds, hetgeen integraal besteed zal worden aan wetenschappelijk onderzoek naar Type 1 Diabetes.

Lieve Mergaert


Bestseller organiseerde op 10 april GIVE A DAY.Een dag vol liefdadigheid, over al haar merken en landen heen. 

“Eén dag om allemaal samen te komen en iets goeds te doen”, is waar het allemaal om draait. 

Het concept van het evenement, GIVE-A-DAY, is erg eenvoudig: alles wat de klant op 10 april 2015 bij BESTSELLER besteedde, gaat naar een goed doel.

Vijftig procent van de netto-omzet in België & Luxemburg wordt gedoneerd  aan het Hippo & FriendsType1 diabetesfonds aan de KULeuven.
Praktisch betekent dit dat BESTSELLER een bedrag zal doneren dat gelijk is aan de optelsom van de netto-omzet van alle retailwinkels van BESTSELLER en zijn partners, alle online shops en de netto-omzet van de b2b verkoop.

In totaal werd dit wereldwijd de som van 15,014,122 Euro waarvan 207.057 euro van dit bedrag gaat naar een goed doel in eigen land en dat is het “Hippo & Friends Type 1 Diabetes Fonds”, een fonds binnen de KU Leuven.  Barbara Flamand, oprichtster van Hippo& Friends reageert :”Ik ben als mama en als voorzitster van vzw Hippo & Friends overweldigd door de  interesse en het monsterbedrag dat deze actie heeft opgeleverd. Ik hoop dat deze inbreng ons een stapje dichter brengt bij genezing. Voor vele ouders en vooral voor de kinderen met type 1 zal dit bericht een enorme boost zijn om de hoop op genezing & nieuwe behandelingsmethodes te sterken.”

Het onderzoek wordt gevoerd door Prof. Chantal Mathieu en zij reageert dankbaar en enthousiast : “‘De opbrengst van dit initiatief is ongelooflijk! Het brengt belangrijke zuurstof voor onderzoek naar type 1 diabetes, een ziekte die jonge mensen treft en een belangrijke impact heeft op hun kwaliteit van leven. Dit is weer een bouwsteen op de weg naar het vinden van een genezing voor type 1 diabetes, één van de belangrijke doelstellingen van Hippo and Friends en hun fonds aan KU Leuven. Hier is een voorbeeld hoe één klein zaadje geplant door een gedreven moeder van een kind met diabetes een kettingreactie kan starten die uiteindelijk bijdraagt tot het mobiliseren van middelen voor onderzoek! Hippo and friends schenkt hier samen met Bestseller een enorm bedrag om te helpen diabetes type 1 op de knieën te krijgen!"Diabetes pakt je gezondheid af. En ook nog eens je vrijheid: geen zorgeloze hap eten meer, en vaak ook eindeloos bloedsuiker prikken. Daarom werken onderzoekers hard aan manieren om diabetes te genezen. Het is de droom van iedereen met diabetes type 1: er ooit van genezen. Daarom maakt het Hippo & Friends Type 1 Diabetes Fonds onderzoek mogelijk dat genezing snel dichterbij brengt.

Wij zijn echt overrompeld door deze vrijgevigheid van Bestseller en de klanten ! Dit initiatief zal niet enkel bijdragen aan het zeer hoogstaande diabetesonderzoek van Prof. Mathieu en haar team maar het leert ook de mensen die zich mooie dingen kunnen veroorloven om filantropisch te denken !

Namens alle kinderen die getroffen zijn door  type 1 diabetes en namens ons, een hartelijke dank!

T E A M Together Everyone. Achieves More
 
 

Het Hippo & Friends Type 1 Diabetesfonds heeft 217.057 euro gekregen en dat is de grootste gift ooit voor de vereniging.Het geld komt van een actie, georganiseerd door Bestseller. Alles wat de klant op 10 april bij Bestseller besteedde, gaat naar een goed doel. In totaal leverde dat wereldwijd 15.014.122 euro op, waarvan 217.057 euro naar een goed doel gaat in België. De keuze viel op Hippo & Friends Type 1 Diabetes Fonds, een onderzoeksfonds binnen de KU Leuven.Prof Mathieu en rector Rik Torfs aan het woord...

Posted by hippo & friends on vrijdag 29 mei 2015Hoe willen we de toekomst?

Met of zonder diabetes?


Realiteitsgezind als we zijn:

Richt je je als chauffeur op de boom of op de uitweg?
Kies je voor de boom, dan kun je hier ophouden.

Kies je voor de uitweg, dan kun je verder rijden ...

Waarop je je focust, daar ga je naartoe!

Een leven zonder diabetes!

 
 

" Alone we can do so little, 
together we can do so much! "
Schenkingen kunnen worden overgemaakt op IBAN nr. BE45 7340 1941 7789
BIC code: KREDBEBB)
ter attentie van KU Leuven
vermelding “EVK-FOHPPO-O2010”
 
Zoveel staat er op onze teller voor
onderzoek naar diabetes

  2 6 3 3 3  0